WordPress is zeer geschikt voor iedereen die graag zelf, of met anderen, aan de slag wil met een website. Of het nu gaat om bedrijven, ZZP’ers, stichtingen, verenigingen en particulieren, met WordPress is iedereen in staat om tekst, foto- en videomateriaal te publiceren.

Naast de theorie ga je vooral zelf aan de slag met WordPress, zodat je snel vertrouwd raakt met dit CMS-systeem en de vele mogelijkheden die het je te bieden heeft. Natuurlijk is het mogelijk om op één dag meerdere cursussen te volgen.

Inmiddels heb ik al vele verschillende WordPress cursussen WordPress mogen geven. Zo hebben diverse ZZP’ers, ondernemers en medewerkers van diverse bedrijven en maatschappelijke organisaties de verschillende cursussen gevolg. Ook geef ik les in WordPress en ondernemerschap aan de Volksuniversiteit in Rotterdam.

Voor meer informatie kunt u altijd bellen met Fred Burggraaf (06) – 140 499 10 of een mailtje sturen naar fred@burggraaf.nl.

Waar worden de cursussen gegeven?

Bij mij aan tafel aan de Burgemeester Meineszlaan 113b te Rotterdam, op kantoor of bij de organisatie die iets met WordPress of SEO wil, bij de Van der Valk of elke andere lokaliteit met WiFi in de buurt.

Cursus Basisvaardigheden WordPress

De cursus is vanwege de heldere en stapsgewijze opzet zeer geschikt voor beginners die snel een complete eigen website of blog willen realiseren. De cursus biedt daarnaast meer ervaren gebruikers de mogelijkheid hun kennisniveau en vaardigheden verder uit te diepen. In de cursus komen in ieder geval de volgende onderdelen aan de orde:

  • De beginselen van WordPress
  • Opzetten websitestructuur
  • Pagina’s en berichten aanmaken
  • Afbeeldingen en video toevoegen
  • Menu maken en beheren
  • Widgets maken en beheren

Duur van de cursus: één dagdeel / drie uur.

De kosten van deze cursus zijn € 189,50 exclusief BTW.

Uitbreidingscursus WordPress: werken met plugins

Plugins vormen de mooie aanvulling op WordPress. Met deze plugins kunt u formulieren maken, uw website beveiligen, een nieuwsbrief maken en bijvoorbeeld uw evenementen aanmaken. Zo zijn er 1001 zaken te integreren in uw WordPress website. Afhankelijk van uw wensen en uw vaardigheden gaan we hier mee aan de slag.

Duur van de cursus: één dagdeel / drie uur.

De kosten van deze cursus zijn € 189,50 exclusief BTW.

Zelf een website maken met WordPress met het thema Enfold

Indien u enige kennis heeft opgedaan met WordPress is de volgende stap om zelf uw eigen website te ontwerpen. Met behulp van een zeer flexibele thema / template Enfold veranderen we het uiterlijk van de website naar uw wens, voorbeeld, kleur en smaak. We gaan praktisch aan de slag om u ook voor de toekomst zelf uw website te kunnen beheren.

Duur van de cursus: één dagdeel / drie uur.

De kosten van deze cursus zijn € 189,50 exclusief BTW.

Cursus WordPress en SEO: schrijven voor Google en een Google vriendelijke website

Iedereen weet dat het belangrijk is om goed gevonden te worden op Google. Met behulp van plugins (extra programma’s) wordt geleerd hoe ook uw website en berichten goed gevonden kunnen worden op Google. Ook gaan we aan de slag met Google Analytics. Tevens nemen we uw website samen onder de loep om deze ‘sneller’ te maken voor Google.

Duur van de cursus: één dagdeel / drie uur.

De kosten van deze cursus zijn € 189,50 exclusief BTW.

Cursus webwinkel maken met WooCommerce

Ook is het mogelijk om WooCommerce een professionele webshop te maken met een betaalmogelijkheid. Hiermee kun je na enige oefening en begeleiding zelf je eigen webshop beheren. Zo’n 70 miljoen webshops maken inmiddels gebruik van WooCommerce

Duur van de cursus: één dagdeel / drie uur.

De kosten van deze cursus zijn € 189,50 exclusief BTW.

Cursus op maat in overleg

Verder kunnen er afhankelijk van uw niveau, de beschikbare tijd en uw wensen ook andere en bovenstaande elementen van WordPress aan de orde komen. Hierbij kunt u denken aan: een geschikte domeinnaam aanvragen, hostingruimte zoeken, WordPress integreren met social media, website aanpassen aan de huisstijl, gebruikers aanmaken, formulieren en bijvoorbeeld zelf WordPress installeren.

Ja, neem contact met me op over een cursus WordPress of bel direct met Fred Burggraaf: 06-14049910.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Een boek over WordPress aanschaffen?

Inmiddels heb ik ook een boek met een handleiding voor WordPress geschreven. Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com.