‘Je leven op je eigen manier kunnen leven, alleen die dingen doen die je wilt doen, met de mensen die je kiest, in de situaties die je wenst.’


‘Zelfdiscipline is het vermogen om te doen wat je zou moeten doen, wanneer je het zou moeten doen, of je er nu zin in hebt of niet.’


Mail de antwoorden op deze vragen aan: info@fredburggraaf.nl

1. Als je school, werk, familie en relaties ideaal waren, hoe zou dat er dan uitzien? Wat zou je allemaal moeten doen en niet moeten doen om dit te bereiken?
3. Als je gezondheid in alle opzichten perfect zou zijn, hoe zou dat er uit zien? Wat zou je dan moeten doen om dit mogelijk maken?
4. Als je financiële situatie vandaag ideaal zou zijn, hoe zou dat er uit zien? Wat zou je dan moeten doen om dit mogelijk maken?
5. Waarom ben je nog niet zo gelukkig en succesvol als je zou willen zijn, wat zou je moeten doen en wat zou je het meest helpen om al je doelen te bereiken?
6. Welke vaardigheid zou je het eerste ontwikkelen om je meer van je doelen kunt realiseren?
7. Als je met een toverstaf zou kunnen zwaaien en volledig gedisciplineerd zou zijn op één gebied, welke vaardigheid zou dan de grootste positieve impact op je leven hebben?
8. Noem drie mensen, levend of dood, die je het meest bewondert en beschrijf van elk van hen één eigenschap die je ook graag zou willen ontwikkelen.


Volgende week: Plannen maken, uitvoeren en testen


© Copyright - Fred Burggraaf